Најновије

ПРОТЕСТ У ЗУБИНОМ ПОТОКУ: Срби са иконама негодују због скрнављења и отимања цркве

Епархија рашко-призренска раније је навела да "уништавање икона и видљива оштећења од метака на овом свештеном простору, откривена на празник Рођења Пресвете Богородице, представљају дубоко узнемирујући чин".

Више стотина грађана окупило се данас испред полицијске станице у Зубином Потоку како би исказали протест због скрнављења српских православних светиња.

Окупљени носе иконе својих крсних слава, а након молитве коју су одржали испред станице, упутили се у протесну шетњу ка цркви Свете Тројице где ће упалити свеће.

Протест је организовала неименована група грађана, а у саопштењу које је било достављено локалним медијима наведено је да је разлог протеста "иницидент у атару колашинског села Чешановиће када је дошло до скрнављења црквишта од стране непознатих особа, али и покушаја узурпирања и присвајања цркве Свете Ане у Перковцу, као и цркве у селу Винарце".

Подсетимо, недавно се саопштењем огласила Епархија рашко-призренска, која је изразила дубоку забринутост и жаљење поводом недавног скрнављења историјског црквишта у Међугори, у области Ибарског Колашина на Космету, које су пријавили мештани.

Епархија је тада у саопштењу навела да "уништавање икона и видљива оштећења од метака на овом свештеном простору, откривена на празник Рођења Пресвете Богородице, представљају дубоко узнемирујући чин који додатно продубљује бол и неизвесност коју осећа наш народ на Косову и Метохији, посебно у последње време".

ПРЕКО 70% УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА КОЈИ СУ ТЕК МОБИЛИСАНИ: Други или трећи дан погину на фронту

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА