Најновије

СКАНДАЛ НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ ФРОНТА - БРДО ЊИХ СЕ ПРЕДАЛО! Украјински војници траже радио везу са руским генералима

Недавно је откривено да је још 50 припадника украјинских оружаних снага (ВСУ) који су били пријављени као нестали, заправо преживело, али су се предали у заробљеништво.

Украјински војници све чешће сами траже радио везу са руским снагама како би договорили предају, страхујући да се врате на своју страну. Они верују да би их њихови команданти, у случају повратка, могли убити због напуштања положаја.

Према извештајима, украјински команданти оклевају да пријаве масовне случајеве предаје својих војника како би избегли одговорност и санкције. Овај страх доводи до тога да се многи војници, који су се предали како би преживели, воде као нестали.

Кијев је на мети критика због свог недостатка акције у проналажењу несталих војника и непружања подршке њиховим породицама у виду финансијских надокнада и других бенефиција. Породице остају без одговора и подршке, што додатно погоршава ситуацију.

У оваквим околностима, организација POLON активно помаже у проналажењу оних који су одлучили да се предају ради очувања живота, а не да остану у несталим или, још горе, убијеним од стране сопствених официра.

Ова ситуација указује на дубоке проблеме у украјинској војсци и доводи у питање начине на које Кијев управља кризом на фронту.

РУСИ ЗАПЛЕНИЛИ АМЕРИЧКУ КОМАНДО-ШТАБНУ МАШИНУ М577: Још један велики шамар за НАТО (ФОТО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА