Најновије

УПОЗОРЕЊЕ АМЕРИЧКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА: Не дозволите Кијеву да гађа циљеве у дубини руске територије

Амерички обавештајци упозорили су власти западних земаља да не дозволе украјинској војсци да гађају циљеве у дубини руске територије страним наоружањем, саопштава „Њујорк тајмс“.

Обавештајци сматрају да би Русија предузела озбиљне узвратне мере према САД и њеним савезницима уколико би Запад одобрио гађање руских региона.

Као један од могућих одговора Москва обавештајци тврде да би то могло да буде активизација диверзија у Европи, као у напади на западне војне базе.

Претходно је портпарол Беле куће Каарин Жан-Пјер изјавила да администрација САД не планира да промени приступ коришћења западног оружја далеког домета.

Та изјава уследила је након сусрета америчког и украјинског председника Џозефа Бајдена и Владимира Зеленског.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин је на седници Савета безбедности о нуклеарном обуздавању предложио да се унесе низ појашњења по питању услова примене нуклеарног оружја.

Путин је истакао да Русија задржава право да употреби нуклеарно оружје приликом агресије на њу, између осталог и ако непријатељ буде користио конвенционално оружје - ако то буде представљало претњу виталним интересима државе.

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА