Најновије

КУРТИ СА ПЛЕНКОВИЋЕМ У ЊУЈОРКУ: Србија је дестабилизујући фактор у региону

Премијер тзв. Косова, Аљбин Курти, разговарао је у Њујорку са хрватским колегом Андрејем Пленковићем поручивши да је Косово, за разлику од Србије, посвећено путу ка нормализацији.
Курти

Курти

„Премијер је поновио посвец́еност Косова процесу нормализације и потребу за безусловним поштовањем, као и потпуну имплементацију без даљег одлагања Основног споразума и Анекса за имплементацију, док га Србија још није потписала и није спремна да иде напред, ка нормализацији односа“, наводи се у саопштењу из Куртијевог кабинета.

Наглашено је да су Курти и Пленковић разговарали и о безбедности на Балкану, догађајима у Бањској и могуц́ностима за продубљивање сарадње Косова и Хрватске.

„Међу договорима и могућностима за продубљивање сарадње, за више размена и заједничких обука издвојена је област безбедности, као и образовања. На овом састанку разговарано је о миру и безбедности на Балкану. Премијер је рекао да Србија остаје дестабилизујући и угрожавајући фактор у региону. Он је истакао паравојни напад на Бањску, као и континуирану пропаганду дезинформација државног апарата Србије о Косову и посебно северу наше земље“, додаје се у саопштењу.

Прочитајте ОВДЕ шта Вучић каже о томе “ко ће овладати светом”

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА