Најновије

ЕЛ ПАИС: Украјина под спољним притиском да прихвати пораз

Украјина достиже свој лимит након две и по године сукоба, а спољни притисак у корист преговора са Русијом је све већи, пише шпански лист Ел Паис.
Зеленски

Зеленски

Према писању листа, морал у Украјини почиње да опада.

„После две и по године сукоба, Украјина достиже границу својих могућности... Повећава се и спољни притисак у корист преговора, током којих ће Украјина бити принуђена на болне уступке“, наводи се у публикацији.

Раније је руски председник Владимир Путин изнео иницијативе за мирно решавање сукоба у Украјини: Москва ће одмах прекинути ватру и изјавити спремност за преговоре након повлачења украјинских трупа са територије нових региона Русије.

Поред тога, додао је, Кијев мора да изјави да се одриче намера да уђе у НАТО, да изврши демилитаризацију и денацизацију, као и да прихвати неутралан, ванблоковски и ненуклеарни статус. Руски лидер је поменуо и укидање санкција Руској Федерацији.

После терористичког напада Оружаних снага Украјине на Курску област, председник Путин је рекао да је немогуће преговарати са онима који нападају цивиле, цивилну инфраструктуру или покушавају да створе претње нуклеарним енергетским објектима.

Помоћник председника Руске Федерације Јуриј Ушаков касније је изјавио да мировни предлози Москве за украјинско решење, које је претходно изнео шеф руске државе, нису отказани, али у овој фази Русија неће разговарати са Украјином.

Прочитајте ОВДЕ нову Трампову скандалозну изјаву

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА