Најновије

ИЗРАЕЛ БЕЗ МИЛОСТИ: Убијен још један високи командант Хезболаха

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да је још један високи званичник Хезболаха, командант Набил Каук, убијен у синоћном ваздушном нападу на Бејрут. Каук је убијен у удару борбених авиона у предграђу Дахијех, познатом упоришту Хезболаха, наводи Тајмс оф Израел.
Нема мира...

Нема мира...

Он је био командант Хезболахове "превентивне безбедносне јединице" и високи члан Централног савета те либанске групе, наводи се у саопштењу ИДФ-а.

Каук је био близак са руководством Хезболаха и био је "директно умешан у организовање терористичких напада на државу Израел и њене грађане, укључујући нападе протеклих дана", додаје се у саопштењу израелске војске. Како се објашњава, Каук се придружио Хезболаху 80-их година и био је заменик вође, а касније и вођа огранка те групе у јужном Либану.

Био је и члан Извршног савета, као и заменик председника тог тела Хезболаха. Хезболах за сада није потврдио Каукову смрт, али присталице те групе од јуче већ објављују поруке у којима оплакују његову смрт, наводи Ројтерс.

Неколико високих заповедника Хезболаха убијено је у израелским ваздушним нападима протеклих недеља, укључујући главног лидера Хасана Насралаха.

Погледајте ОВДЕ артиљеријске ударе групе трупа Запад армије РФ

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА