Најновије

КРЕЋЕ ТОТАЛНИ ОБРАЧУН? Марин Ле Пен оптужена за финансијску превару, прети јој десет година затвора

Марин Ле Пен, лидерка француске крајње десничарске странке Национално окупљање, суочава се са озбиљним оптужбама за финансијску превару које би могле да је коштају до 10 година затвора. Француске власти оптужују Ле Пен за злоупотребу средстава Европског парламента током периода када је била посланица у тој институцији.

Оптужница наводи да је Марин Ле Пен, заједно са неколико чланова своје странке, користила европска средства за плаћање активности које нису биле повезане са њеним радом у Европском парламенту. Овај скандал укључује наводну злоупотребу милионских износа, што је подстакло озбиљну истрагу француских и европских власти.

Марин Ле Пен је одбацила оптужбе, тврдећи да се ради о политички мотивисаном процесу усмереном на њену дискредитацију пред следеће изборе. Иако је под истрагом већ неколико година, оптужнице тек сада добијају свој епилог пред судом.

Ако буде осуђена, Ле Пен би могла да се суочи са затворском казном до 10 година, што би значајно утицало на њену политичку каријеру и будућност странке Национално окупљање. Овај случај ће имати далекосежне последице на француску политичку сцену, посебно у контексту предстојећих избора.

РАЗВАЉИВАЊЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: Украјинци на станици "чекали" превоз, али уместо аутобуса стигао је дрон (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА