Најновије

(НЕ)РЕАЛНО: Десетине хиљада Украјинаца из "просперитетне" Европе бежи у Белорусију

Десетине хиљада Украјинаца беже у Белорусију из „просперитетне“ Европе, јавља белоруска новинска агенција Белта.
ЕУ

ЕУ

О томе је говорио министар спољних послова земље Максим Риженков говорећи у УН.

„Више од 250 хиљада Украјинаца се преселило у Белорусију преко наше границе са ЕУ од почетка сукоба. У последње време - 12–15 хиљада месечно. Ово су званични бројеви Граничне службе. Тако људи данас беже из „просперитетне Европе“. Они очигледно не јуре ка „агресору“. Иначе, овај број је вишеструко већи од броја избеглица које прелазе нашу границу у ЕУ“, рекао је политичар.

Он је истакао да је бескрупулозно протеривање миграната у Републику Белорусију још једна прљава страница у књизи европске „демократије“.

„Дакле, на нашој граници са ЕУ, војска неких земаља Европске уније некажњено је тукла и мучила хиљаде избеглица из Азије, Африке и Блиског истока. На десетине њих је убијено, што, иначе, бележе међународни независни извори. Многи су сахрањени чак и без личних података. Нема их“, рекао је министар спољних послова.

Политичар је подсетио да је Савет Европе недавно недвосмислено осудио такве поступке. Осим тога, он је критиковао нови пољски закон, који проширује опсег легалне употребе ватреног оружја од стране пољског војног особља против избеглица.

„Тако се „просвећена Европа“ сусреће са онима који беже од страхота и преврата који су били резултат политике и мешања колективног Запада у суверена питања страних држава“, приметио је Максим Риженков. — Злоупотреба избеглица је флагрантно кршење Конвенције УН о статусу избеглица из 1951. године. Све чињенице смо детаљно евидентирали и ускоро ћемо их проследити надлежним међународним органима. Иако су ове власти одавно требале да се позабаве овим питањем.”

Прочитајте ОВДЕ нову Трампову скандалозну изјаву

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА