Најновије

РУСИ ИХ УБАЦИЛИ У КОТАО! Као мишеви у замци, украјински војници у правом паклу (МАПА)

Подјединице групације „Центр“ руске војске настављају своје напредовање на два најинтензивнија сектора фронта – под Селидовом и Цукурином, како наводи аналитички ресурс Deep State, који сарађује са украјинском обавештајном службом.

Према речима украјинских војних званичника, руске снаге су се већ утврдиле у јужном делу Цукурина, који је сада један од епицентара борби на Покровском правцу. Украјински официр са позивним знаком „Алекс“ истакао је да је Цукурино од кључног значаја за одбрану Селидова. Ако руске снаге заузму насеље, моћи ће да прошире свој продор јужно од Селидова, што би значајно отежало одбрану града.

Украјински војник са позивним знаком „Мучной“ нагласио је да се у Цукурину налазе кључне висинске позиције, чији би губитак приморао украјинске снаге да се повуку на неприпремљене и тактички неповољне положаје.

Deep State је такође признао губитак села Мариновка и широке траке територије југозападно од Новогродовке, што отвара пут руским снагама за предстојећи јуриш на Селидово са североистока.

СЛУТИ НА ЛОШЕ: Пентагон подигао борбену готовост због претње од Ирана

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА