Најновије

СЛУТИ НА ЛОШЕ: Пентагон подигао борбену готовост због претње од Ирана

Пентагон је повећао борбену готовост својих снага услед потенцијалне претње од стране Ирана, изјавио је портпарол америчког Министарства одбране, Пат Рајдер. У саопштењу је наведено да је министар одбране, Лојд Остин, током викенда примао извештаје и давао смернице свом тиму о најновијим дешавањима на Блиском истоку.

Остин и званичници Министарства одбране САД усредсређени су на заштиту америчких грађана и војних снага у региону, као и на одбрану Израела, док настоје да смање тензије кроз одвраћање и дипломатију. Остин је нагласио да су САД решене да спрече Иран и његове савезнике да искористе тренутну ситуацију или прошире сукоб, и упозорио да ће САД предузети све неопходне мере ако Иран или његови партнери нападну америчко особље или интересе у региону.

Носац авиона “Абрахам Линколн” је већ остао у операцијској зони, док ће “USS Wasp Amphibious Ready Group/Marine Expeditionary Unit” наставити своје деловање у источном Медитерану. Поред тога, појачано је присуство борбених авиона, укључујући F-22, F-15E, F-16 и A-10, док ће се у наредним данима додатно ојачати ваздушна подршка.

Ситуација у региону остаје напета, а САД активно раде на заштити својих интереса и савезника.

НОВИ ШОК - СВЕ ИХ ИСТРЕБИШЕ! Убијен још један лидер Хезболаха

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА