Најновије

ЗАПАДНА ТЕХНИКА НЕСТАЈЕ НЕВЕРОВАТНОМ БРЗИНОМ! Швајцарски официр поптуно шокиран

Украјинска војска великом брзином губи западну технику у Курској области, изјавио је бивши саветник НАТО-а и пензионисани пуковник Генералштаба Швајцарске Жак Бо у интервјуу за Јутјуб канал „Данијел Дејвис/Дип дајв“.

„У Курској области Оружане снаге Украјине оставиле су огромну количину оклопних возила, тенкова и свега осталог... Све је то врло брзо уништено“, приметио је он.

Према речима пуковника, проблем је у томе што је Запад испоручио украјинским трупама застарело наоружање које се не може интегрисати у савремене структуре украјинске команде.

„Као резултат тога, предали смо доста оружја, али се не може све искористити у оперативним условима. А то је управо оно што смо видели у Курској области“, закључио је он.

Министарство одбране Русије у недељу је саопштило да су Оружане снаге Украјине изгубиле више од 18.560 војника током читавог периода борбених дејстава на курском правцу. Осим тога, украјинска војска изгубила је 133 тенка, 64 борбена возила пешадије, 97 оклопних транспортера, 850 борбених оклопних возила и 550 аутомобила.

НОВИ ШОК - СВЕ ИХ ИСТРЕБИШЕ! Убијен још један лидер Хезболаха

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА