Најновије

ХАОС У СВРЉИГУ: Због партијског запошљавања желе да расформирају два одељења школе, родитељи протествују

Пред сам почетак школске 2024/25 године у ОШ "Добрила Стамболић" у Сврљигу руководство школе донело је одлуку да расформира два одељења трећег разреда, тако што ће из њих узети по десет ученика, те од њих направити ново одељење, како би била упошљена учитељица, кадар владајуће странке која Сврљигом господари 20 година. Тим поводом јуче у недељу 01. септембра 2024.године окупили су се у градском парку незадовољни родитељи, јер не желе да им деца мењају учитеља на кога су навикла.

Незадовољни родитељи истакли су да не споре законско право школе да формира ново одељење, али споран је начин на који је то учињено, јер пре доношења одлуке родитеље нико о томе није обавестио, нити обавио консултације са њима.

Иако је родитељима и свима у Сврљигу јасно ко вуче конце у овој бесмисленој игри, они не желе да њихова деца буду део те игре и наводе да својој деци неће дозволити да иду у школу све док не добију уверење да ће бити све као што је и до сада било. Они су то саопштили и директору и секретару школе.

Уколико руководство школе остане при томе да формира ново одељење родитељи најављују да ће своју децу исписати из ОШ "Добрила Стамболић" у Сврљигу и уписати их у школе у Нишу или Књажевцу.

“Важно је напоменути да учитељица због које је ово све и настало, већ има посао у школи у једном сврљишким селу. Дакле јасно се може наслутити да овде нико не мисли на интересе деце, на њихово емотивно стање, већ се искључиво у први план стављају партијски интереси и интереси партијских послушника”, каже један од родитеља.

ПАКАО У КИЈЕВУ: Сирски у паници, нешто се крупно спрема на фронту

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА