Најновије

Хрватска; Градоначелник Сиња забранио изложбу о обичајима Срба

Градоначелник Сиња и саборски заступник Миро Буљ забранио је одржавање изложбе "Сусрет на тромеђи" коју је требало да организује Галерија Сикирица уз финансијску подршку Српског народног вијећа.

Изложба савремене хрватске фотографкиње Иније Херенчић требала је да буде отворена у среду у 20 сати у Градској галерији Сикирица у Сињу.

 опису изложбе је наведено како се ради о циклусу фотографија које прате традиционалну културну манифестацију “Сијело тромеђе“, која се одвија у селу Стрмица континуирано већ више од пола века. Манифестација представља првенствено народне обичаје хрватских Срба, али и оних из суседних земаља, преноси Индеx.

„Наиме, велики сам противник забрана, али у просторијама и установама којима управља Град Сињ морам да водим рачуна о осећајима грађана који су ме изабрали. Као изабрани градоначелник и саборски заступник, морам водити рачуна о поштовању темеља на којима је успостављена модерна хрватска држава, а ту првенствено мислим на Домовински рат“, рекао је Буљ.

Градоначелник Сиња је напао Српско народно вијеће (СНВ), као једног од донатора изложбе, јер издаје недељник Новости, „који из седмице у седмицу пљује по хрватским бранитељима и хрватској држави“.

Буљ је такође оптужио председника Српског народног већа Милорада Пуповца да је, како цитира Индеx.хр, „‘чувао леђа’ почетнику и диктатору Александру Вучићу у Бачкој Паланци, док је он Хрватску због ослободилачке операције Олуја поредио с нацистичком Немачком.“

Украјински војни експерт позива: Треба хитно напустити Курск

Извор: Н1/НСПМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА