Најновије

Кина о захтеву Турске да се придружи БРИКС-у: Подржавамо сарадњу са што већим бројем земаља

Пекинг је вољан да, заједно са другим земљама чланицама, настави да подржава дух отворености, инклузивности и узајамне сарадње, навела је званична представница кинеског Министарства спољних послова

Кина подржава да са БРИКС-ом сарађује што већи број земаља истомишљеника, навела је портпарол кинеског Министарства спољних послова Мао Нинг, коментаришући захтев Турске за придруживање тој асоцијацији.

Пекинг је вољан да, заједно са другим земљама чланицама, настави да подржава дух отворености, инклузивности и узајамне сарадње БРИКС-а, поручила је Ма Нинг.

БРИКС је, према њеним речима, важна платформа за сарадњу са земаља у развоју.

Раније је "Блумберг", позивајући се на изворе, објавио да је Турска поднела захтев за придруживање БРИКС-у и да је став администрације председника Реџепа Тајипа Ердогана да се геополитички центар гравитације помера од развијених економија Запада.

Асоцијација тренутно разматра критеријуме за нову категорију партнерских земаља, навео је раније заменик министра спољних послова Руске Федерације Сергеј Рјабков. Очекује се да ће такви критеријуми, заједно са списком земаља које би могле да постану партнери, бити представљени на одобрење лидерима БРИКС-а на самиту у Казању у октобру.

МАЂАРСКИ ШАМАР ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ! Неће да учествују у ударцима на Русе

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА