Најновије

МАЂАРСКИ ШАМАР ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ! Неће да учествују у ударцима на Русе

Мађарска, која председава Саветом Европске уније, скинула је са дневног реда састанка сталних представника земаља заједнице питање коришћења прихода од замрзнутих руских средстава за сервисирање и отплату кредита за помоћ Кијеву, следи из документа објављеног уочи састанка.

Састанак сталних представника ЕУ биће одржан у среду.

„Са дневног реда састанка уклоњена је следећа тачка: Економска и финансијска питања – коришћење ванредних средстава од имобилисаних средстава Русије за сервисирање и отплату кредита. Презентација Европске комисије, размена мишљења“, наводи се у документу.
Истовремено је планирана расправа о предстојећем самиту ЕУ и земаља Персијског залива у октобру, извештају о конкурентности ЕУ и борби против сексуалног злостављања деце.

Мађарска председава Саветом ЕУ од јуна до краја 2024. године у складу са принципом ротације. Будимпешту у институцијама ЕУ критикују због независне позиције о Украјини и односима са Русијом. Европска комисија, као и неке земље уније, бојкотују неформалне састанке министара земаља уније које одржава Мађарска у оквиру свог председавања. Истовремено, Мађарска, као председавајућа, одобрава дневни ред састанака, укључујући састанке сталних представника.

УКРАЈИНЦИ СЕ ПЕТ ПУТА ЗАЛЕТЕЛИ НА РУСКИ ЗИД: Курска област постаје машина за млевење

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА