Најновије

Надал покушава да оспори Новаково злато на све начине

Не може Рафаел Надал да "свари" то што је Новак Ђоковић освојио златну медаљу на Олимпијским играма у Паризу и већ неко време сублиминарним порукама то и показује свету.

Ђоковић је у финалу у Паризу, у Надаловој кући, победио Карлоса Алкараза и тако је постао олимпијски шампион први пут у каријери.

Надал је сада на телевизијском гостовању поменуо како сматра да сви који играју на Олимпијским играма морају да буду у Олимпијском селу.

То није био случај са Новаком ове године и јасно је шта Надал жели да поручи овом изјавом.

“Живот у Олимпијском селу је у потпуности другачији у односу на оно на шта смо навикли. Одмор и мир је нешто битно и мислим да је тај ниво гори него било који турнир на ком играмо. Али, ја ово кажем из срца – ако играш на Олимпијским играма онда мораш да будеш у Олимпијском селу. Ако то не урадиш, онда су Олимпијске игре исте као било који други турнир, а то је такмичење које је једном у четири године. Ако ти је једном у четири године мало нелагодно… Понављам, ако желиш да уживаш у томе, онда мораш да будеш у Олимпијском селу„, рекао је Надал. 

Иако Ђоковић није боравио у Селу, често је долазио у посету и радовао се заједно са српским спортистима.

„Један од разлога је јер сам хтео да имам више приватности и мира, усресређеност на своју рутину и припреме за турнир који је највећи приоритет. Искуство учествовања на Олимпијским играма, а најлепши део је село… Узбуђење тамо расте јер осетиш енергију, драж и значај Игара. Преко 10.000 најбољих спортиста на свету, у мензи си крај њих и кроз социјални моменат размениш искуства, доживљаје и приступ. Научиш неке ствари. Посетићу Олимпијско село, али нећу боравити. У Токију сам био неколико ноћи, али сам одседао другде, осећам да је тако боље за мене и моје припреме„, рекао је Ђоковић овог лета.

Украјински војни експерт позива: Треба хитно напустити Курск

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА