Најновије

Рајзнер: Ако Украјина не одбрани Покровск – њен донбаски фронт ће се урушити

Ако Оружане снаге Украјине не буду у стању да стабилизују линију одбране у области Покровска (Красноармејска), њихов ће се фронт у Донбасу урушити – оценио је светски познати пуковник аустријске војске Маркус Рајзнер.

Нагласио је да не треба одбацити претпоставку да ће Украјина – убацујући у борбе нове резерве – успети да стабилизује трећу линију одбране. Па упозорио:

„Уколико Оружане снаге Украјине у томе не успеју, поред заузимања самог Покровска од стране руских бораца, могућ је и њихов дубоки продор у западном правцу, а то би могло довести до уништења украјинског фронта у Донбасу“.

Аустријски пуковник је напоменуо да је Украјина нападом у Курској области хтела да спречи кулминацију руске летње офанзиве и да лиши Русе могућности деловања на великом простору, али да Оружане снаге Украјине нису успеле да остваре ове циљеве.

Рајзнер је упозорио да ће Кијев у најгорем случају на операције код Курска потрошити најбоље резервне снаге,које би му могле бити потребне на другим фронтовима, а да на крају неће постићи ништа ни у Курској области ни у Донбасу.

Амерички медији пишу да је напад украјинских оружаних снага на Курску област потврдио да украјинске власти и њихови западни спонзори немају јасну и координисану стратегију. Ако таква стратегија постоји, да је „треба хитно ревидирати“.

РАМПА И ТО ЖЕСТОКА! Украјинци се не залећу више, спрема се бежанија из Курске области

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА