Најновије

„Смешни су“: Амерички инструктори нису успели да обуче Украјинце да управљају са Ф-16

Инструктори из САД нису успели да обуче украјинске пилоте да управљају америчким ловцима Ф-16, изјавио је амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов.

„Изгледа прилично смешно када Ф-16 на украјинском небу обори амерички систем 'патриот'. Локални инструктори ипак нису успели да добро обуче Оружане снаге Украјине“, оценио је Антонов.

Такође је додао да САД неће моћи да се спасу уколико тренутна ситуацију у Украјини прерасте у глобални сукоб.

„Идеја Вашингтона да сукоби Европу са Русијом, користећи украјинску кризу, неће проћи“, нагласио је руски амбасадор.

По његовим речима, никакве испоруке савремене опреме, било да је реч о ловцима или ракетама дугог домета, а да се не говори о слању плаћеника, неће изменити ситуацију на бојном пољу.

Антонов је закључио да је амерички „пројекат Украјина“ донео разарања и огромне жртве за словенски народ. Међутим, како је додао, нема сумње у то да ће Русија изаћи на крај са новим изазовом по своју безбедност, те да ће циљеви и задаци специјалне војне операције бити у потпуности реализовани.

Подсетимо, један од ловаца Ф-16, које је кијевски режим добио крајем јула, срушио се у понедељак, 26. августа, само неколико недеља након што је први авион америчке производње стигао у Украјину, објавио је „Волстрит џорнал“.

Иако западни медији преносе да је авион оборен током руског баража, из Украјине стижу информације да је борбени авион страдао у окршају са противваздушним системом „патриот“ који је испоручен Украјини из САД.

Вучић преко Француске шаље српске МиГ-29 Украјинцима!?

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА