Најновије

Удружење „Не дамо Јадар“ прави списак „лобиста Рио Тинта“: Узвраћа ударац фантомском покрету „Копаћемо“

Листи еколошких терориста покрета „Копаћемо“, на којој су се нашли бројни еколошки активисти, уследио је контраударац од стране удружења Не дамо Јадар, који од данас на свом налогу на друштвеној мрежи X објављују ко су „лобисти Рио Тинта“.

Листи еколошких терориста покрета „Копаћемо“, на којој су се нашли бројни еколошки активисти, уследио је контраударац од стране удружења Не дамо Јадар, који од данас на свом налогу на друштвеној мрежи X објављују ко су „лобисти Рио Тинта“.

„Значи ово је дозвољено, од сутра овде пратите лобисте @RioTinto , запослене, професоре које не знате а раде за њих, службенике локалне @sns_srbija и шире, а и неке судије из Лознице јер су дали податке о поступцима против @cikafranjo и @ZlatkoKokanovi2 ‼️“, написало је удружење Не дамо Јадар, након што је покрет „Копаћемо“ многе њихове чланове таргетирао као еколошке активисте, преноси Данас.

Активиста удружења Не дамо Јадар Златко Кокановић наглашава за Данас да су се они за овај потез одлучили зато што се њима ставља мета на чело.

„Кад могу они нама да цртају мете на челу да видимо како ће се понашати власт када они буду на мети грађана и претњи, да видимо да ли ће реаговати“, наводи Кокановић.

Он нема проблема са законом, али изражава жељу да се закон једнако примењује на све.

„Када институције престану да раде свој посао и када престану да служе свом народу, обавеза и пуно право народа је да имамо грађанску непослушност, протесте и блокаде“, каже Кокановић.

Поводом таргетирања еколошких активиста власт неће урадити ништа, како сматра наш саговорник, са друге стране када они буду на тапету сматра да ће реаговати готово сигурно.

„Сигурно ће слати опомене или позивати на разговоре. Можете замислити ситуацију када је неко у групи на Facebooku позвао људе да на протест понесу сузавац и прслуке против гумених метака, због тога су мене позвали на информативни разговор у БИА, а ја ни не знам ко је тај човек, чак нисам ни видео тај коментар“, додаје Кокановић.

Када су у питању људи на власти или блиски њима одмах се интервенише, истиче он, а када су у питању активисти нико не реагује.

„Пре два месеца су мени претили, пре неколико дана је један човек пошао аутом на Мирјану. Нисмо за сада добили да ли су какав поступак покренули, а нас саслушавају због коментара на Facebook-u“, закључује Кокановић.

Бојан Симишић, оснивач Еко страже, за наш лист наводи да они и Не дамо Јадар нису у контакту од хапшења активиста, али да нису у свађи.

МАЂАРСКИ ШАМАР ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ! Неће да учествују у ударцима на Русе

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА