Најновије

УКРАЈИНЦИ СЕ ПЕТ ПУТА ЗАЛЕТЕЛИ НА РУСКИ ЗИД: Курска област постаје машина за млевење

Групација „Север“, уз подршку авијације и артиљерије, успешно је одбила пет напада украјинских снага у правцу насеља Борки, Марјевка, Камишевка и Черкаско Поречно. Покушаји напада у правцу Комаровке, Коренева и Ољговке такође су осујећени. Украјинске снаге су претрпеле губитке од око 25 људи, а уништена су два борбена возила пешадије и три аутомобила.

Активним дејствима руске војске, као и ударима авијације и артиљерије, нанети су значајни губици украјинским снагама у више насеља, укључујући Апанасовку, Борке, Вишневку, Викторовку, Косицу, Краснооктобарско, Књаже Прво, Куриловку, Љубимовку, Мартиновку, Михајловку, Малу Локњу, Новоивановку, Орловку, Плехово и Снагост.

Настављени су извиђачки и потражни задаци у шумским подручјима ради откривања и елиминације диверзантских група које покушавају да продру у дубину руске територије.

У Сумској области, руска авијација је извршила ударе на подручја где су се налазиле резервне снаге и техника украјинске војске, укључујући насеља Белопоље, Ворожбу, Велику Писаревку, Глухов, Миропоље, Нову Сеч, Новоивановку, Павловку, Пустогород, Погребке, Старе Верке, Стукаловку, Суме, Хотен и Јунаковку.

Украјинске снаге су у протеклих 24 сата изгубиле до 400 бораца и 12 борбених возила, као и три артиљеријска оруђа, један вишецевни бацач ракета, један систем противваздушне одбране, једну радио-електронску станицу, 12 аутомобила и две јединице инжењерске технике.

РУСКИ РАКЕТНИ УДАР У ПОЛТАВИ: Украјинска војска изгубила више од 600 људи

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА