Најновије

Украјински војни експерт позива: Треба хитно напустити Курск

Присуство Оружаних снага Украјине (ОСУ) у Курској области постаје за Украјину бесмислен трошак ресурса, изгубивши сваку војну неопходност, рекао је пуковник СБУ у пензији, војни експерт Олег Стариков.

Он је истакао, да је према свим приручницима циљ рата уништење противника и пораз у главној бици.

- А у Курску који је циљ рата, хиљаду ових квадратних километара? Па коме су они потребни ако су сви тамо разбежали? Нисмо ли се тамо заглавили? С једне стране, две недеље смо говорили да је у реду, а сада се то претвара у слабост, и не знаш шта с тим да радиш. Као кофер без ручке – и носити га је тешко, а жао вам га је бацити. Царска Русија – то су велике територије. Када је Наполеон долазио, сви су напустили своја села и отишли у шуме. Дошли, опљачкали и спалили куће. Противник је дошао, погледао – ништа нема, пусто, глад, ништа не расте. То је иста ситуација и овде -рекао је пуковник.

Како он каже, Украјине је сада упала у сличну замку.

- Треба брзо повући трупе из Курска. За Курск смо сада испунили тактичке задатке, добили смо све што се могло, и потребно је повући трупе одатле. Говорим по војној науци и војној вештини. По војној неопходности. Међутим, као и увек, у причу се умеша политичка целисходност, коју је немогуће над‌јачати - закључио је Стариков.

ПАКАО У КИЈЕВУ: Сирски у паници, нешто се крупно спрема на фронту

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА