Најновије

Вучић преко Француске шаље српске МиГ-29 Украјинцима!?

Споразум Француске и Србије о набавци 12 нових вишенаменских борбених авиона Рафала за 2.7 милијарди евра садржи клаузулу о трансферу српских ловаца МиГ-29 Француској, након чега ће они бити послати у Украјину, тврди бивша заменица председника Думе, доњег дома руског парламента.

 „Ловци ће бити преданти Французима у децембру. Очигледно је да ће ти авиони потом ићи у Украјину. Наводно је Москва већ обавештена о овој тачки договора“, написала је на Телеграму Елена Владимировна Панина, а преноси Индеx.хр.

„Мало је веројатно да Србија има дозволу руских власти за ово“, додала је она.

Према јавно доступним подацима, Србија има 14 ловаца МиГ-29 у активној служби, а Панина тврди како се спрема трансфер 36 авиона. Није познато колико неактивних авиона МиГ-29 Србија има у складиштима. „Мало је веројатно да Београд има дозволу руских власти за ову акцију“, подвукла је Панина.

„Сертификат крајњег корисника у трансакцијама оружја требао би бити пермисиван, а не темељен на обавештењу. Међутим, пракса показује да нема смисла ослањати се на правне норме у трговини оружјем у Русији. Ако Западу то треба, одмах ће бити прегажене“, наставила је.

„Ово није први пут да је Кијеву испоручено српско оружје. Украјина је преко посредника добила муницију од Србије у вредности од 800 милиона евра. Поставља се питање коме од ‘браће’ Русија може продати своје оружје без ризика да ће касније пуцати на нас“, рекла је руска политичарка.

ПАКАО У КИЈЕВУ: Сирски у паници, нешто се крупно спрема на фронту

Извор: НСПМ/Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА