Најновије

Грмљавина на "Пасуљанским ливадама": Војска Србије реализовала обуку са бојевим гађањем

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране Републике Србије, током обуке дејствовано је из тенкова М-84, самоходних хаубица "гвоздика" у калибру 122 мм, аутоматских бацача граната, минобацача и далекометних пушака.

Припадници артиљеријских, оклопних и пешадијских јединица Прве бригаде копнене војске реализовали су на полигону "Пасуљанске ливаде" борбену обуку у теренским условима, саопштило је Министарство одбране.

Обука је реализована са циљем даљег унапређења оспособљености професионалног састава за употребу кључног наоружања у овим јединицама и укупне способности бригаде за извођење борбених операција на тактичком нивоу.

Током вишедневних активности увежбаване су тактичке радње и поступци артиљеријских, оклопних и пешадијских јединица у одбрани и нападу, уз реализацију програмских бојевих гађања.

Дејствовано је из тенкова М-84, самоходних хаубица "гвоздика" у калибру 122 мм, аутоматских бацача граната, минобацача и далекометних пушака, а у сложеним временским условима постигнути су врло добри и одлични резултати гађања, наводи се у саопштењу.

Истовремено је проверена и оспособљеност јединица за организацију живота и рада у теренским условима, од уређења логорске просторије, успостављања командног места и телекомуникационог обезбеђења до стварања услова за смештај и исхрану ангажованог људства.

Успешном реализацијом вежбовних активности на терену унапређена је како индивидуална оспособљеност припадника Прве бригаде копнене војске тако и укупна борбена готовост ове јединице за реализацију додељених мисија и  задатака.

ИСЦУРЕЛИ ДЕТАЉИ ИЗ ИЗРАЕЛА: Копнена инвазија на Либан само што није!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА