Најновије

ИЗРАЕЛ ПОСЛАО ПИСМА НА ВИШЕ АДРЕСА: Ово су услови за прекид ватре у Либану

"Само потпуна примена свих резолуција Савета безбедности УН о Либану довешће до прекида сукоба", рекао је Израел Кац.

Израелски министар спољних послова Израел Кац обавестио је своје колеге из 25 земаља да ће Тел Авив прекинути нападе на Либан тек када се испуне одређене околности, наводи се у саопштењу Израелске радиодифузне корпорације.

"Једина прихватљива ситуација за прекид ватре била би да Хезболах буде протеран са границе са Израелом и да остане ненаоружан северно од реке Литани (у Либану)", казао је Кац.

Поруку су, између осталих, примиле и Немачка, Велика Британија, Канада и Италија, као и министри, који учествују у разговорима за евентуално примирје.

Кац је појаснио да ће само "потпуна примена" свих резолуција Савета безбедности УН о Либану довести до прекида сукоба.

"Док се то не догоди, Израел ће наставити своје акције како би осигурао безбедност својих грађана и повратак становника са севера њиховим домовима", упозорио је шеф израелске дипломатије.

У међувремену, либански премијер Наџиб Микати рекао је раније да његова земља "нема другу опцију осим дипломатије" да оконча сукоб, као и да је посвећена Резолуцији 1701 Савета безбедности УН, која захтева прекид агресије између Израела и Хезболаха.

"Тел Авив не мари за закон или међународни легитимитет. Наставак израелске агресије у Либану је рат истребљења у сваком смислу те речи. Њихов план је деструктиван, који има за циљ да уништи либанске градове", оценио је Микати.

Он је додао да би број људи расељених у Либану услед израелских напада "могао да достигне милион, као и да је бекство становника са југа и истока те арапске земље усред бомбардовања "највеће расељавање у историји".

РУСИ СПРЕЧИЛИ ПЕТ ПОКУШАЈА УПАДА У КУРСКУ ОБЛАСТ: Неутралисано 350 украјинских војника

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА