Најновије

ЛЕШЕВИ НА СВЕ СТРАНЕ! Русија покренула стравичан пробој и гази све (МАПА)

Украјинске снаге суочавају се са изузетно тешком ситуацијом у околини Угљедара, где су руске снаге покренуле интензивне нападе из више праваца. Према изјавама војника са терена, борбе су у току на југу и западу града, док руске трупе нападају из праваца Водојаног, Пречистовке и Павловке.

Станислав Буњатов, припадник познате украјинске формације „Ајдар“, позивајући се на информације војника из 72. бригаде Оружаних снага Украјине, описује ситуацију као „изузетно тешку“. Према његовим речима, пешачки путеви су под непрекидним дејством минобацачке и артиљеријске ватре, а број непријатељских дронова, укључујући ФПВ и извиђачке дронове са експлозивима, значајно отежава кретање и снабдевање трупа.
Такође, многи теже рањени војници остају на бојишту, док су бројна тела погинулих расута по путевима.

- Пролазност пешадијских јединица кроз подручје је веома ниска – од десет војника који покушају да прођу, само четворица до шесторица успевају да стигну до циља - каже Буњатов.

Војници на терену такође наводе да је евакуација рањених готово немогућа због интензивних напада. Возила пешадијске борбене технике (БМП) не успевају да стигну до Угљедара, јер су одмах на мети непријатељске артиљерије.

- Евакуација не функционише, а команданти стално обећавају ротацију, али она се одлаже из дана у дан због промена на фронту. Преживели се боре са недостатком залиха хране, муниције и горива. Све што можемо да урадимо јесте да постепено напуштамо позиције и покушамо да се пробијемо, бар они који још увек могу да се крећу - додаје Буњатов.

Извори са бојишта потврђују да су услови изузетно тешки, а стање украјинских снага у Угљедару постаје све критичније.

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА