Најновије

ПРОТЕСТ АКТИВИСТА ИСПРЕД СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ: Негодовали због одлагања расправе о литијуму

Скуп је организовао Савез еколошких организација Србије (СЕОС), а присутнима су се обратили Златко Кокановић из Удружења Не дамо Јадар, активисти СЕОС-а.

Група грађана и еколошких активиста окупила се вечерас испред зграде Народне скупштине Србије у знак протеста што данас није одржана расправа у Скупштини Србије на којој је требало да се говори о предлогу измене Закона о рударству и геолошким истраживањима, према којем би било забрањено истраживање и експлоатација литијума и бора.

Скуп је организовао Савез еколошких организација Србије (СЕОС), а присутнима су се обратили Златко Кокановић из Удружења "Не дамо Јадар", активисти СЕОС-а Иван Милосављевић и Љиљана Браловић.

Предлог измена закона о рударству и геолошким истраживањима поднела је група од 86 опозиционих посланика 10. септембра ове године, а о њему је требала да се одржи седница данас у 14 часова, али по речима председнице Скупштине Србије Ане Брнабић опозиција је намерно, на све начине, одуговлачила расправу током ванредне седнице о ребалансу буџета, како би спречила одржавање те седнице.

У међувремену, председница Скупштине саопштила је да је припремила захтев за сазивање прве седнице другог редовног заседања Народне скупштине Србије у 2024. години за наредни понедељак, 7. октобар, на којој ће се разматрати Предлог закона о изменама и допунама Закона о рударству и геолошким истраживањима.

"Спремно! Потписано! Шаље се званично вечерас у 00.01, први тренутак кад су се испунили услови да закажем седницу са овим дневним редом у редовном заседању", навела је Брнабићева на друштвеној мрежи X, уз слику одштампаног захтева.

УДАРНО САОПШТЕЊЕ КРЕМЉА: Донете су веома важне одлуке

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА