Најновије

РУСИ ОТКРИЛИ ДЕТАЉЕ АКЦИЈЕ: Група "Запад" уништила центар за дронове ОСУ (ВИДЕО)

Извиђачка група снага Запада на једном од праваца у зони специјалне војне операције помоћу беспилотних летелица идентификовала је контролни центар управљања беспилотним летелицама и дроновима, те оклопна возила и људство Оружаних снага Украјине (ОСУ).
Мста-С

Мста-С

Координате циљева пребачене су на командно место артиљерије ради даљег уништавања.

Артиљеријске посаде су ватром из самоходних хаубица Мста-С калибра 152 мм уништиле све идентификоване циљеве.

Артиљеријска ватра је прилагођена, а уништени циљеви забележени су коришћењем система беспилотних летелица, наводи се у саопштењу руског министарства одбране.

Објективни снимци праћења добијени од беспилотних летелица у реалном времену омогућили су да се провери њихово уништење.

Након интензивног бојевог гађања, артиљеријска батерија је променила ватрене положаје у резервне како би спречила узвратну ватру непријатеља.

Артиљерци групе снага „Запад“ изводе прецизне ударе даноноћно по војним циљевима, положајима, утврђењима и људству Оружаних снага Украјине у зони специјалне војне операције, наводи се на сајту МО РФ.

Артиљеријске посаде свакодневно уништавају ватрене положаје, људство Оружаних снага Украјине и њихово наоружање. Посаде су координисане, фокусиране и усмерене на победу. Свако зна свој задатак у оквиру посла посаде и свако је спреман да подржи пријатеља и, ако је потребно, заузме његово место, каже се у саопштењу МО РФ.

Артиљерци ударају на непријатељску линију фронта и позадинске положаје. На сваком положају има муниције, намирница, опреме и воде у изобиљу, што се не може рећи за непријатеља. Благовремену испоруку свега потребног у довољним количинама обезбеђују логистичке јединице групе, објашњава се у саопштењу руског министарства одбране.

Погледајте објављени видео материјал:

Прочитајте ОВДЕ о “Куполи Донбаса”

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА