Најновије

СВЕТСКИ САВЕТ ЗА МИР УПОЗОРАВА: Израел припрема терен за нови Појас Газе у региону

Брутална, убилачка и нехумана дела израелске војске не би била могућа без пуне подршке САД и ЕУ. Сваки пут када империјалисти изразе своју "хуманитарну" забринутост, али понове лажни аргумент "самоодбране" за Израел, они подгревају ратну машину израелске војске.

Светски савет за мир оштро је осудио недавне нападе, које је израелска војска покренула на Либан уништавањем цивилних станова и инфраструктуре и убиством политичких лидера либанског народа.

"Овај неселективни напад тешким наоружањем на либанску престоницу Бејрут показује брутално лице израелског режима, који на целом Блиском истоку делује кршећи сва значења међународног права. Убиство стотина Либанаца, расељавање неколико хиљада других из њихових домова, припрема терен за 'нови Појас Газе' у региону, док се израелска војска припрема за копнену инвазију на јужни Либан", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, најновија израелска агресија долази у спрези са текућим масакром и спорим геноцидом, којем је палестински народ био изложен скоро пуну годину, током које је живот изгубило више од 45.000 Палестинаца, укључујући више од 15.000 деце.

Истиче се да су израелски окупациони режим и његова војска потпуно уништили палестински Појас Газе, претварајући то подручје у гробље на отвореном, као и да је изузетно узнемирујуће што се злочин против човечности шири и на Западну обалу, а сада и на Либан.

"Брутална, убилачка и нехумана дела израелске војске не би била могућа без пуне подршке САД и ЕУ. Сваки пут када империјалисти изразе своју 'хуманитарну' забринутост, али понове лажни аргумент 'самоодбране' за Израел, они подгревају ратну машину израелске војске", поручили су у Савету.

"Ми, као Светски савет за мир, изражавамо солидарност са народима Палестине и Либана и другим народима Блиског истока, који су изложени империјалистичким претњама и маневрима. Нема мира на Блиском истоку без успостављања и признања независне државе Палестине у границама од пре 4. јуна 1967. са источним Јерусалимом као главним градом у складу са релевантним резолуцијама УН.

Осим тога, Светски савет за мир захтева прекид израелских напада и његово повлачење из свих земаља Палестине, Либана и Сирије.

"Изражавамо дубоку забринутост због ескалације сукоба у региону, који би могао довести до свеопштег рата глобалних димензија. Захтевамо да се одмах заустави израелска агресија!", закључили су.

ИСЦУРЕЛИ ДЕТАЉИ ИЗ ИЗРАЕЛА: Копнена инвазија на Либан само што није!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА