Најновије

ЦРНИЛО У ЛАВОВУ: Преко 60 мртвих...

Туга... Јад и беда.

Број повређених у руском ракетном нападу на украјински град Лавов порастао је на 64 саопштио је регионални гувернер Максим Козицки.

Страдало је седам особа, додао је Козицки.

"У Лавову су завршене хитне и спасилачке акције на местима напада окупатора. Службе хитне помоћи спасиле су 12 особа. Нажалост, погинуло је седам особа. Према наведеним подацима, међу њима је двоје деце - 7 и 14 година", наводи се у објави.

У нападу на Лавов су запаљене стамбене зграде, а две школе су оштећене, преноси Укринформ.

Руске снаге су рано јутрос лансирале ракете и дронове на Кијев и Лавов, на западу Украјине, недалеко од границе са Пољском, саопштиле су раније данас украјинске власти, док се пољски војни авиони налазе у стању приправности.

Очевици су за Ројтерс рекли да су чули неколико експлозија на периферији Кијева и Лавова, а тврде да је у питању активиран систем ПВО.

Украјински војни званичници рекли су да су одбрамбене јединице ангажоване на одбијању напада, а Козицки је додао да су у Лавову оштећене стамбене зграде.

Истовремено, Пољска је данас подигла војне авионе по трећи пут за осам дана како би осигурала безбедност свог ваздушног простора, наводи британска агенција. 

Извор: РТС 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА