Најновије

ДАЧИЋ УПОЗОРАВА: Курти спрема пакао!

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти има "паклени план" да се ослободи свих Срба, оцењује потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, након што су Куртијеве снаге заузеле српске институције на северу Косова и Метохије.

"Циљ је да се створи атмосфера да је Србима немогуће живети на Косову и Метохији и зато је битно да имамо јединствену националну политику и да се да подршка државном руководоству на челу са председником Србије Александром Вучићем у преговорима са Приштином, ако их буде било", рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Додао је да се, како је рекао, чак и "немушта, глувонема" међународна заједница огласила око догађања на Косомету и осудила Куртијеве изјаве и понашање.

"Очигледно је да је стратешки циљ исти и даље, а то је да се направи етнички чисто Косово. Све што ових дана раде и говоре Ненад Чанак, Соња Бисерко и многи други у региону јесте стварање климе да се неће дозволити да Србија буде стабилна и јака, да се развија", рекао је.

Дачић је истакао да таква Србија представља брану и препреку за доминацију парцијалних интереса страних сила у овом региону а интерес страних сила овде, како је рекао, јесте да регион буде нестабилан, јер "да је овде стабилно, њих нико не би ни звао".

Извор: Танјуг 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА