Најновије

КИЈЕВ СЕ РАСПАДА НА ПАРАМПАРЧАД: Кулеба поднео оставку!

Министар спољних послова Украјине Дмитро Кулеба поднео је данас оставку, објавио је председник парламента Руслан Стефанчук.
Кулеба

Кулеба

Стефанчук је рекао да је Врховна рада Украјине данас примила писмо оставке министра спољних послова.

Председник парламента је на мрежи Фејсбук такође објавио фотографију писма оставке, преноси Укринформ.

Неименовани извори из тима председника Украјине Володимира Зеленског су у уторак рекли за Украјинску правду  да је највероватнији кандидат за новог шефа дипломатије први заменик министра спољних послова Андреј Сибига.

Такође су додали да би могло доћи до нових отпуштања у влади, као и да промене неће утицати на украјинског премијера Дениса Шмихала који ће остати на функцији. 

Шеф парламентарне фракције "Слуге народа" Давид Аракамија најавио да ће ове недеље доћи до "великог ресетовања владе", које ће утицати на више од 50 одсто чланова кабинета.

Зеленски је јуче сменио заменика шефа Кабинета Ростислава Шурму. Народни посланик Јарослав Железњак рекао је да је одлука донета због "очигледне корупције".

Заменица премијера Украјине и министарка за реинтеграцију привремено окупираних територија Ирина Верешчук саопштила је да подноси оставку.

Потпредседница Владе за европске и евроатлантске интеграције Олга Стефанишина поднела је оставку, а према писању медија, она би могла да преузме функцију министра правде.

Министар стратешке индустрије Украјине Олександар Камишин, министар правде Денис Маљусик, министар заштите животне средине и природних ресурса Руслан Стрилц и шеф Фонда државне имовине Виталиј Коваљ такође су у уторак поднели оставке.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА