Најновије

КРЕМЉ ОТКРИО: Са Вулином о "напетој ситуацији на Балкану"

Напета ситуација на Балкану биће тема разговора председника Русије Владимира Путина и потпредседника Владе Србије Александра Вулина, открио је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Песков је подсетио да је "Вулин, који је више пута посетио Руску Федерацију, и који је "у име (председника Србије Александра) Вучића одговоран у Влади Србије за развој билатералних односа".

"Потпредседник Владе Србије ће са руским председником разговарати о актуелним темама и о свему што је у вези са ситуацијом на Балкану, што је и даље предмет наше дубоке забринутости", казао је Песков. 

Подсетимо, помоћник руског лидера Јуриј Ушаков раније је најавио да ће се председник Русије Владимир Путин састати данас са потпредседником Владе Србије Александром Вулином на маргинама Источног економског форума (ЕЕФ).

Наиме, овај најављени састанак није остао без реакције ЕУ, која је јуче реаговала, па је тако у одговору за Радио Слободна Европа, Брисел навео да је ЕУ Србији поручила да одржавање веза са Русијом "у време агресије на Украјину" није компатибилно са вредностима Уније и процесом придруживања.

"Европска унија је била кристално јасна са нашим партнерима: односи са Русијом не могу да буду уобичајени након ничим изазваног и неоправданог агресорског рата Русије против Украјине", наводи се у одговору Брисела.

ЕЕФ ће се одржати од 3. до 6. септембра у кампусу Далекоисточног федералног универзитета у Владивостоку, подсетио је Ушаков.

Александар Вулин је средином августа боравио у званичној посети Москви, где се састао са министром спољних послова Руске Федерације Сергејом Лавровом, првим потпредседником Владе Руске Федерације Денисом Мантуровим, секретаром Савета безбедности Русије Сергејем Шојгуом као и са Путиновим помоћником Ушаковим.

Прочитајте ОВДЕ о плану великог јесењег напада на Русију

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА