Најновије

МЕДВЕДЕВ БРУТАЛНО: Ако Кијев жели оружје дугог домета, санитарни кордон Москве биће до Пољске

Претходно су медији објавили да је Бајденова администрација "отворена" за слање крстарећих ракета дугог домета у Украјину.

Русији је потребан санитарни кордон на граници са Украјином како би се заштитила од гранатирања украјинских снага, а његова ширина зависи од врсте наоружања које ће бити испоручено Кијеву, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

"Ако Кијев жели да добије оружје дугог домета, крстареће ракете, па чак и балистичке, онда ће Москва морати да организује санитарни кордон на пољској територији", додао је Медведев.

Подсећамо, "Политико" је објавио да је Бајденова администрација "отворена" за слање крстарећих ракета дугог домета у Украјину.

Коначна одлука о слању пројектила још није донета, али администрација сада ради на компликованим детаљима, рекао је за портал званичник Бајденове администрације. Та питања укључују трансфер осетљивих технологија и обезбеђивање да украјински авиони могу да лансирају пројектил од 1.000 килограма који носи бојеву главу од 450 килограма.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров упозорио је данас да се не треба играти са црвеним линијама Русије.

На питање новинара Павела Зарубина да прокоментарише натписе западних медија да Вашингтон планира да испоручи Кијеву ракете за авионе Ф-16 домета од 300 до 900 километара, Лавров је поручио да га више ништа не би изненадило и упозорио да Американци врло добро знају које су то црвене линије Русије.

ХИТНО ОБРАЋАЊЕ РУСКЕ ВОЈСКЕ: Украјина не памти овакав пораз! Прво им...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА