Најновије

МОСКВА УПОЗОРАВА ЦЕО СВЕТ! Ово не слути на добро и није наивно

Шеф Међународне агенције за атомску енергију Рафаел Гроси је током посете Запорошкој нуклеарној електрани обишао је и расхладни торањ бр. 1 који су украјинске снаге напале дроновима 11. августа, саопшило је руско Министарство одбране.

Анализа коју је урадила руска страна показала је да су дронови имали експлозивна средства који су и биле узрок пожара, истакало је Министарство.
Шеф ИАЕА и експерти агенције су потврдили да је мало вероватно да је пожар кренуо из самог торња, наводи се у саопштењу.

Руководство Запорошке нуклеарке је наручило техничку експертизу расхладног торња на тему експлоатације после украјинског напада, рекао је директор нуклеарке Јуриј Черничук.

Министарство је саопштило и да је руска војска током Гросијеве посете осигурала безбедну планску ротацију експерата ИАЕА, али да су приликом ротације минери пронашли експлозивну муницију украјинске војске. Муниција је била стране производње.

Министарство подсећа да је на маршрути којом су се кретали експерти ИАЕА био на снази прекид ватре који је Русија поштовала.

РУСИ ПРАВЕ ОБРУЧ ОКО УКРАЈИНСКИХ ПОЛОЖАЈА! Спрема се огромна акција...

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА