Најновије

РУСКА АРМИЈА СЕ НЕ ЗАУСТАВЉА: Уништен центар са страним инструкторима у Полтави - нападнут и Лавов!

Руска војска је током јучерашњег дана извела ракетни удар на центар за обуку Оружаних снага Украјине у Полтави, а током напада у објекту су се налазили и страни инструктори, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

"Оружане снаге Русије су 3. септембра извршиле високопрецизан удар 179. заједнички центар за обуку Оружаних снага Украјине у граду Полтави, где су, под руководством страних инструктора, обучавани везисти и специјалисти за електронско ратовање из свих формација и војних јединица украјинске војске, као и оператери беспилотних летелица укључени у гађање цивилних циљева на територији Руске Федерације", наводи се у саопштењу руског министарства.

Подсећања ради, руководилац Координационог савета за интеграцију нових региона при Јавној комори Руске Федерације Владимир Рогов изјавио је да се напад догодио током постројавања у коме је учествовало више од 500 украјинских војника, док се губици мере стотинама.

Из Министарства одбране РФ наводе и да је руска војска у раним јутарњим сатима извршила комбиновани напад на циљеве у Лавову.

"Оружане снаге Руске Федерације извеле су јутрос комбиновани удар прецизним оружјем великог домета, укључујући хиперсоничне ракете 'кинжал' и беспилотне летелице, на постројења војноиндустријског комплекса Украјине у Лавову, где је обављана производња и поправка електронских компоненти ваздухопловне опреме и ракетног наоружања украјинске војске", пише у саопштењу.

Што се тиче стања на фронту, у протекла 24 часа, јединице групе трупа "Центар" ослободиле су насеље Карловка у ДНР, на Покровском правцу, а јединице групе трупа "Исток" ослободиле су Пречистовку на Јужнодоњецком правцу.

Прочитајте ОВДЕ о продору руске армије на Угледарском правцу фронта

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА