Најновије

ТУРСКИ НОЖ У ЛЕЂА СРБИЈИ: Ово се Ердогану и Анкари не сме заборавити

Турска је већ снабдела самопроглашену државу дроновима "бајрактар" у оквиру напора за јачање тзв. Косовских безбедносних снага.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти разговарао је у Приштини с председником Агенције за одбрамбену индустрију Турске Халуком Горгуном о могућности сарадње двеју "земаља" у производњи муниције, саопштено је из Куртијевог кабинета, а пренео Радио Слободна Европа.

Курти је навео да ће тзв. Косово наставити куповину војне опреме од Турске, која остаје један од главних партнера Приштине.

"На састанку се разговарало и о могућностима сарадње у развоју одбрамбене индустрије, односно производњи муниције, као и о условима које нудимо потенцијалним инвеститорима из Турске", наведено је у саопштењу.

Горгун је објавио на Иксу да је турска делегација информисала Куртија о могућностима те земље у одбрамбеној индустрији.

Како је приметио портал, Курти је угостио Горгуна неколико сати пошто су турске власти ухапсиле Албанца с КиМ осумњиченог да је преносио новац оперативцима израелске обавештајне службе Мосад у Турској.

Иначе, приштински премијер је пре неколико месеци посетио Турску, где се састао с тамошњим председником Реџепом Тајипом Ердоганом и учествовао на првом економском форуму тзв. Косова и Турске.

"Косово" је прошлог лета купило беспилотне летелице "бајрактар" ​​ТБ-2 од Турске, што је Курти прокоментарисао као допринос "безбедности Косова", те додао да су официри тзв. Косовских безбедносних снага већ обучени за њихову употребу.

Зеленски и (не)успеле чистке: Шта стоjи иза масовне смене украјинских политичара?

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА