Најновије

ЗАПАД ЋЕ ПРОВРИШТАТИ ЗБОГ ПУТИНОВИХ РЕЧИ: Очекујемо Вучића на самиту БРИКС-а у Казању!

Драго ми је да вас видим, надам се да ће ваша радна посета бити успешна, изјавио је руски председник Владимир Путин на састанку са потпредседником Владе Србије Александром Вулином у Владивостоку, и нагласио да очекује српског председника Александра Вучића на самиту БРИКС-а у Казању.
Вулин и Путин

Вулин и Путин

"Поштовани господине Вулине, веома ми је драго што вас видим овде у Владивостоку. Надам се да ће ваша радна посета бити успешна, као и да ћете имати прилике да видите могућности сарадње са перспективним регионима Руске Федерације као што је Далеки исток", казао је Путин.

Како је додао, корени наших односа су далеко познати, духовна и историјска блискост Руса и Срба.

Руски председник је указао да обим промета трговине двеју земаља бележи благи пад, као и да зна да српска влада тим бави.

"Постоје конкретне ствари на којима би требало да радимо, рецимо, у марту 2025. године истиче наш уговор за испоруку гаса", навео је Путин. 

Путин је преко потпредседника Владе Србије упутио позив председнику Вучићу да учествује на самиту БРИКС-а у Казању.

"Чекамо председника Вучића на догађајима БРИКС-а у Казању у проширеном формату. Позив смо упутили, и надам се да ће га прихватити", нагласио је руски председник. 

Занима нас ваша оцена догашаја урегиону у контексту безбедности и испуњавање међународних уговора попут Дејтонског споразума, а и било би занимљиво и корисно да чујемо ваш став о тим стварима.

Вулин је претходно средином августа боравио у званичној посети Москви, где се састао са министром спољних послова Руске Федерације Сергејом Лавровом, првим потпредседником Владе Руске Федерације Денисом Мантуровим, секретаром Савета безбедности Русије Сергејем Шојгуом као и са Путиновим помоћником Ушаковим.

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА