Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ИЗАЗИВА! Планови у Курској области иду по плану

Председник Украјине Володимир Зеленски саопштио је данас да украјинска војска постиже све зацртане циљеве у руској пограничној Курској области.

"Данас је био извештај главнокомандујућег Сирског, за сваки део фронта, посебно за Кураховски правац. Спроводе се апсолутно сви конкретни задаци наше операције Курск", рекао је Зеленски током свог редовног вечерњег обраћања нацији, преноси Униан.

Он је изразио захвалност војном особљу које учествује у операцијама у Курску. Навео је да су у току припреме важних састанака с партнерима, како би се ојачала позиција "не само Украјине, већ свих нас у Европи, свих нас у свету, који тежимо стварном окончању овог рата и стварном заједничком раду тако да безбедност никада више није угрожена", рекао је Зеленски.

Украјински председник навео је да Украјина припрема ''значајне промене'' кад је реч о ПВО системима, способности на фронту и поновној изградњи земље. Масовни напад украјинске војске на Курску област покренут је 6. августа. У региону је проглашен савезни режим ванредне ситуације.

Према подацима руског Министарства за ванредне ситуације, више од 10.000 евакуисаних, укључујући више од 2.700 деце, смештено је у 200 центара за привремени смештај у 31 руском региону, преноси Танјуг.

Зеленски и (не)успеле чистке: Шта стоjи иза масовне смене украјинских политичара?

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА