Најновије

ЛАВРОВ: Тешко је поверовати да у случају Дурова нема политике!

Шеф руске дипломатије прокоментарисао је изјаву француског председника Емануела Макрона да у случају против оснивача Телеграма Павела Дурова наводно нема политике.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је да је тешко поверовати у речи француског председника Емануела Макрона, који је раније изјавио да у случају против оснивача Телеграма Павела Дурова наводно нема политике.
"Они убеђују, а Макрон је чак јавно говорио, да у случају Дурова нема ничега политичког. У то је веома тешко поверовати. Усмереност ка заузимању било каквих мање или више популарних и значајних информационих ресурса се води већ дуже време", рекао је шеф руске дипломатије.
Лавров је раније рекао да се Дуров показао као превише слободан и да није послушао "савете" Запада о модерирању Телеграма.

"Изгледа да је Павел Дуров исувише споро, а можда и уопште није, слушао западњачке савете", оценио је Лавров у разговору са студентима Московског државног института за међународне односе.
Дуров је, подсетимо, раније овог месеца ухапшен у Паризу, одмах по слетању из Азербејџана.

Он је затим пуштен уз кауцију од пет милиона евра под условом да не напусти Француску. 

Адвокат оснивача Телеграма тврди да су оптужбе без основа.

Француске власти га оптужују за више кривичних дела, укључујући одбијање сарадње са властима, саучесништво у кривичним делима сексуалног злостављања деце и трговине дрогом, као и саучесништво у "администрирању интернет платформе" коју користе организоване банде за обављање незаконитих трансакција. За последње кривично дело запрећена је казна до десет година затвора и новчана казна од 500.000 евра.

Дуров је држављанин Француске, УАЕ, Сент Китса и Невиса, као и Русије.

Роберт Кенеди Млађи окривио САД за сукоб у Украјини: Вашингтон је прешао руске црвене линије

Извор: Информер.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА