Најновије

ПЕСКОВ ОТКРИВА: Поуздано знамо да страни инструктори учествују у сукобима

Песков проговорио отворено о страним војницима...
Песков

Песков

Русија поуздано зна да страни инструктори из разних земаља света учествују у сукобу на страни Украјине, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков за "Известија" на маргинама Источног економског форума који се одржава у Владивостоку.

"Знамо да се налазе на територији Украјине, да припремају украјинску војску и да директно учествују у сукобу. То није новост, то је очигледно учешће страних држава у сукобу против нас", нагласио је Песков.

Руска војска све ефектније наноси ударе на Оружане снаге Украјине, што је, како је Песков указао, добро у циљу постизања циљева Специјалне војне операције.

Кијевски режим ничега се не либи, истакао је Песков и објаснио да украјинска војска касетном муницијом гађа цивилне циљеве и стамбена насеља, док Оружане снаге Русије циљају само војне циљеве.

"Зато морамо да повећамо ефективност, јачамо притисак и идемо напред", поручио је Песков.

На пленарној седници Источног економског форума ће се обратити и руски председник Владимир Путин. Како је раније најавио Путинов помоћник Јуриј Ушаков, говориће и малезијски премијер Анвар Ибрахим и потпредседник Кине Хан Џенг.

У Владивостоку се од 3. до 6. септембра одржава Источни економски форум који је ове године био домаћин за 6.000 гостију из 76 земаља, међу којима је и потпредседник Владе Србије Александар Вулин.

Прочитајте ОВДЕ шта је Захарова рекла о Макроновој поруци Србима

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА