Најновије

ПУТИН "РАСПАМЕТИО": Подржавамо Камалу Харис!

Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да ће на предстојећим председничким изборима у САД Русија подржати демократску кандидаткињу Камалу Харис. Говорећи на пленарној седници Источног економског форума у Владивостоку, Путин је приметио да Камала Харис има "заразан смех", наводећи то као разлог за руску подршку њој, а не њеном републиканском противкандидату Доналду Трампу, преноси "Известија".

Руски предсдедник је истакао да Камалу Харис сматра фаворитом, након што се актуелни председник САД Џо Бајден повукао из трке за Белу кућу.

"Рекао сам да је наш фаворит, да тако кажем, садашњи председник, господин Бајден. Зато је он уклоњен из трке и препоручио је свим својим присталицама да подрже госпођу Харис. И ми ћемо учинити исто, подржаћемо је", рекао је Путин. Према његовим речима, "Камала Харис се толико заразно и експресивно смеје да то сугерише да је код ње све у реду".

Путин је упоредио ставове председничких кандидата Доналда Трампа и Камале Харис.

"Трамп је увео толико ограничења и санкција против Русије, какве ниједан председник никада раније није увео. А ако је код госпође Харис све у реду, онда ће се она можда уздржати од оваквих поступака“, закључио је руски председник, преноси Танјуг.

Истовремено, британска агенција Ројтерс оцењује као ироничан Путинов коментар о "заразном смеху" Камале Харис. Ројтерс подсећа да је Путин раније ове године изјавио да би предност дао Бајдену, а не Трампу, јер је Бајден предвидљивији политичар "старе школе".

Америчке обавештајне службе сматрају да Русија жели да на новембарским изворима победи Трамп јер он мање подржава Украјину у рату против Русије, напомиње британска агенција, али истиче Путинову данашњу изјаву о оштрим Трамповим санкцијама против Русије.

Прочитајте ОВДЕ шта Додик каже о независности Српске 

Извор: Танјуг 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА