Најновије

Роберт Кенеди Млађи окривио САД за сукоб у Украјини: Вашингтон је прешао руске црвене линије

Након државног удара 2014, украјинска влада је постала агресор и убила хиљаде етничких Руса, те је руско руководство, суочено са таквим злочином, морало да реагује, оценио је доскорашњи независни амерички председнички кандидат.

Доскорашњи независни председнички кандидат Роберт Кенеди Млађи изјавио је да су Сједињене Државе биле покретач сукоба у Украјини, као и да је управо Вашингтон срушио демократски изабрану украјинску владу и започео процес увођења НАТО-а у ту земљу.

Кенеди је истакао да САД није требало да покушавају да "угурају" НАТО у Украјину и нагласио да су сви руски лидери, од 1992. године, упозоравали да је то црвена линија.

"Након државног удара 2014, украјинска влада је постала агресор и убила хиљаде етничких Руса, те је руско руководство, суочено са таквим злочином, морало да реагује. Да ли бисмо толерисали да се тако нешто дешава у Канади или Мексику", упитао је Кенеди и додао да би у том случају САД моментално реаговале, "без икакве оцене да су агресори".

Осим тога, амерички политичар је изјавио да кандидат демократа Камала Харис није достојна да заузме место председника Сједињених Држава.

"Не верујем да би Харисова била достојан председник ове земље", оценио је Кенеди и нагласио да је Американцима потребан председник који може да да интервју, артикулише визију, састави реченицу на енглеском, изрази и брани своју политику и свој досије, као и који може да учествује у редовним дебатама и непланираним наступима.

Он је упозорио да је Харисова у свом говору на Конвенцији Демократске странке 22. августа "веома јасно ставила до знања да ће наставити ратно стање", напоменувши да демократски кандидат сматра да је "рат оруђе".

Наиме, потпредседница САД изјавила је да ће, ако преузме вођење Беле куће, обезбедити да "Сједињене Државе увек имају најмоћнију и најсмртоноснију борбену снагу на свету".

Уједно је и обећала да ће бранити интересе своје земље од Ирана и да неће бити савезник лидера који наводно подржавају републиканског кандидата Доналда Трампа.

ПОЧЕЛО МАСОВНО ПОВЛАЧЕЊЕ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ: Бацају оружје и беже главом без обзира, дрон забележио нестварне сцене! (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА