Најновије

Синдикат новинара Сирије: Запад се бави информационим тероризмом против медија

Америчке санкције руским медијима и свима чија се политика не подудара са политиком Вашингтона представља терор у области информисања, важно је створити интернет платформе алтернативне западним за супротстављање и разоткривање криминалних активности, изјавио је за Спутњик председник Синдиката новинара Сирије Муса Абделнур.

„То што они раде је информациони тероризам, да тако кажем. И ми не смемо да стојимо мирно и морамо узети у обзир да Сједињене Америчке Државе контролишу УН и већину друштвених интернет платформи. Због тога морамо имати алтернативне интернет платформе“, рекао је Абделнур.

Он је позвао на употребу међународних правних метода, укључујући међународне судове, како би се окончала кампања Запада против медија.

„Да бисмо се супротставили, потребно је користити сва средства преношења информација јавности, пре свега западном друштву, како би се ова злочиначка политика ових земаља које контролишу светске друштвене интернет платформе објавила. Можда ће бити неопходно стварање сличних платформи усмерених на западну публику... Земље које су биле предмет сличних санкција имају могућност да створе алтернативу“, истакао је Абделнур.

Саговорник агенције је подсетио да су санкције које су уведене руским медијима раније уведене и сиријском и либанском ТВ каналу „Мајадин“, „свима чија политика не одговара политици САД“.

„Овакви поступци отворено крше међународно право и право на слободу говора“, оценио је он.

„Ова политика је непријатељска и наставља да се спроводи. Европска унија такође је раније предузела низ корака против руских медија. То је њихова очекивана политика, јер знају моћ утицаја информација на јавно мњење“, закључио је Абделнур.

Сједињене Америчке Државе су у среду увеле санкције медијској групи „Русија севодња“, РИА Новости, РТ, Спутњику, Раптлију. Нове санкције уведене су и главној уредници медијске групе Маргарити Симоњан и највишем врху овог ТВ канала.

ПОЧЕЛО МАСОВНО ПОВЛАЧЕЊЕ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ: Бацају оружје и беже главом без обзира, дрон забележио нестварне сцене! (ВИДЕО)

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА