Најновије

Срећа па је "премијер": Курти није умео да уради школски задатак из математике

Не бих добио пролазну, признао је Курти.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти који је, наводно, примљен на Електротехнички факултет Универзитета у Приштини као најбољи кандидат са 100 одсто бодова на пријемном испиту и који је дипломирао телекомуникације и рачунарство, није успео да реши задатак из математике за основну школу.

Наиме, Курти је био принуђен да се извини након што се на мрежама појавио снимак са отварања школе у Подујеву, на коме он пун самопоуздања, пред учионицом пуном ђака и новинара и званичника решава задатак из математике.

Након што је брзо стигао до "тачног одговора", добио је аплауз целе учионице укључујући и такозване министарке образовања Адеберије Нагавци. Једини проблем - бивши студент приштинског ЕТФ-а је на табли написао погрешан одговор: x=5 уместо x=0.

Снимак је постао виралан и Курти је био приморан да се извини.

"Да сам размишљао о томе на тренутак дуже, схватио бих да је тачан одговор х=0, али у том случају, мислим да не бих имао храбрости да узмем креду и пишем на табли у вашој учионици. Извињавам се. Решење те једначине, као што знате боље од свог премијера, је х=0", написао је он.

Роберт Кенеди Млађи окривио САД за сукоб у Украјини: Вашингтон је прешао руске црвене линије

Извор; Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА