Најновије

ВУЧИЋ ПОТВРДИО: Позив од Путина сам добио пре десетак дана

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је пре 10-12 дана добио љубазан позив од председника Русије Владимира Путина да присуствује самиту БРИКС-а у Казању у октобру.

"Имамо много важних посета, како то клинци кажу - гужва у шеснаестерцу. Тада имамо важне госте из иностранства, али не бих сад о томе да говорим, о томе ћемо да причамо 10. октобра", рекао је Вучић, другог дана посете Подрињу, где обилази радове на брзој саобраћајници Шабац-Лозница, у насељу Штитар.

Он је захвалио на позиву из БРИКС-а и додао да не треба заборавити на пут у Њујорк на седницу Генералне скупштине УН, где ће имати, како је рекао, важне састанке на маргинама са најмање шест председника и 7-8 премијера.

"Не заборавите да је 80-годишњица ослобођења Београда 20. октобра и Црвена армија је та која је највећим делом уз помоћ наших трупа ослободила Београд и донела слободу нашој земљи заједно и са Русијом и свима другима који су учествовали у ослобађању", додао је он.

Одговарајући на питање о положају Србије између Истока и Запада, Вучић је рекао да се Србија налази на свом месту, на европском месту, али и да чува своје традиционалне везе и пријатељства и са Русијом, Кином и Азербејџаном.

"Ми сами доносимо одлуке, ми смо независна земља. Поносан сам на то и то је наша политика. Кад ми неко каже да се 100 одсто сагласио са нечим, онда питам зашто има министра спољних послова и владу. Ми имамо 100 одсто усаглашеност са политиком Србије. Наша политика је изградња Србије, а не занима ме шта други о свему томе говоре", рекао је Вучић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Захарова рекла о Макроновој поруци Србима

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА