Најновије

Делимичне блокаде на административним прелазима: Реципроцитет Куртију за оно што ради Србима

Делимичну блокаду организују завичајна удружења грађана с Косова и Метохије.

Мали број људи делимично је блокирао је вечерас, око 18.30, пут Ниш – Приштина на око два километра удаљености од прелаза Мердаре. Прелази између централне Србије и Косова и Метохије, и поред најава блокада за прелаз људи и робе, функцишу, јавља репортер РТ Балкан са лица места.

Иако се вечерас у појединим медијима појавила информација да је у питању потпуна блокада саобраћаја, наш репортер јавља да је у питању мањи скуп, који је протиче мирно. Путничка возила неометано пролазе преко прелаза Мердаре, а заустављена су два камиона, један са таблицама Северне Македоније и један са црногорским таблицама.

Раније је извештач "Косово онлајна" јавио да је на путу Ниш-Приштина, код Мердара, једна трака је блокирана возилима, док у другој траци мали број окупљених "одлучује" кога ће пропустити.

Иста је слика и на Јарињу, где прелаз ради нормално, без забрана и саобраћај се одвија неометано.

У месту Рудница, недалеко од Јариња у централној Србији, окупио се мали број људи који су траком блокирали пут, али је склањају да би пропустили возила.

Четворо њих носило је мајице "Слобода за Србе", а развукли су транспарент са поруком да ће "блокаде административних прелаза ће трајати до испуњења захтева".

Блокаду организују завичајна удружења грађана с Косова.

Председник Удружења грађана косовско-митровачког округа Раша Ројевић нешто пре 18 сати, за када је била најављена блокада, рекао је да ће Приштини дати рок од месец дана да поништи одлуке о укидању динара, српских пошта и привремених институција.

"Од вечерас, од 18 часова почињемо да се окупљамо и да затворимо прелазе. Блокада није тотална како неки желе да представе. Ова блокада је само реципроцитет шта Курти у ствари ради Србима на КиМ", рекао је Ројевић за "Косово онлајн" и додао да "ако српска саобраћајна дозвола која важи у целом свету, не може на КиМ, сви који имају документа са Косова неће моћи да пролазе на овим прелазима".

Додао је да "иза блокада" не стоји држава.

ПОГОЂЕНО СКЛАДИШТЕ МУНИЦИЈЕ: Руси га нациљали па активирали ФАБ-3000

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА