Најновије

ГЛАСНО ПРОБИЈАЊЕ РУСКЕ ВОЈСКЕ! Заузимају положаје, падају украјински транзити (ВЕСТИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ)

На Артјомовском правцу руска војска наставља напредовање на више тачака фронта. После стабилизације линије фронта, руске снаге су значајно прошириле контролисану територију у околини Часов Јара и Клещеевке, што је омогућено пребацивањем украјинских јединица на Курски правац.

У области Богдановке, руске снаге су се помериле неколико километара ка западу и учврстиле позиције на периферији Григоровке. Ово освајање ће олакшати даље напредовање дуж канала Северски Донец — Донбас.

Јужније, руске јединице су обезбедиле источни део Калиновке и тренутно држе око 70% насеља. Тешке борбе се настављају, јер би заузимање села омогућило руским снагама да нападну Часов Јар са севера.

У самом Часов Јару борбе су се прошириле на микронасеље Октобарски, где су руске снаге учврстиле позиције на првим улицама у приватном сектору и заробиле неколико украјинских војника.

Око Клещеевке, руска војска је проширила своју контролу, укључујући и важну висину 215, која је кључна за даље напредовање.

Ови успеси омогућавају руској војсци да постепено ојача линију фронта дуж канала Северски Донец — Донбас, стварајући основе за будуће офанзиве на подручјима као што су Курдјумовка и Андрејевка.

ЛИЦЕМЕРУ ДОГОВОРИО СИ СЕ СА АЛБАНЦИМА: Двери жестоко оплеле по Вучићу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА