Најновије

ХОЋЕ СВЕТСКИ СУКОБ: Зеленски позвао савезнике да игноришу црвене линије Русије

Шеф кијевског режима Владимир Зеленски стигао је у Немачку и позвао је војне савезнике Кијева да игноришу црвене линије Русије и да дозволе Украјини да користи оружје дугог домета за нападе на руску територију, преноси Ројтерс.

„Потребнo је да имамо способност да изводимо далекометне ударе не само на територији Украјине, него и на територији Русије“, рекао је Зеленски.

Он је поново затражио од Запада да испоручи оружје Украјини.

„Потребно је да све оружје из најављених пакета подршке коначно стигне у борбене бригаде. Потребна су нова снажна дугорочна решења партнера“, наводи се у објави Зеленског на Телеграму.

Савезници Кијева данас одржавају састанак у ваздухопловној бази „Рамштајн“ у Немачкој. Како је рекао шеф Пентагона Лојд Остин, који лично присуствује на седници, савезници ће разговарати, између осталог, о испорукама система ПВО Кијеву.

Како наводи Ројтерс, ово је први пут да Зеленски лично учествује на састанку министара одбране у бази „Рамштајн“.
Раније је руски министар спољних послова Сергеј Лавров, коментаришући писања медија о плановима САД да Украјини испоруче крстареће ракете за ловце Ф-16, рекао да Сједињене Америчке Државе врло добро знају куда пролазе црвене линије Русије и са њима се не треба шалити. Он је приметио да Запад не жели да избегне ескалацију са Русијом.

Како је рекао, украјински захтеви упућени Западу који се односе на дозволу коришћења ракета „сторм шедоу“ за нападе на Москву и Санкт Петербург представљају уцену. Он је упозорио да западне земље се траже ђавола и играју ватром када разговарају о могућности да се Украјини да зелено светло да користи ракете дугог домета за гађање руске територије.

Председник Русије Владимир Путин упозорио је претходно да би Москва могла реципрочно да одговори на испоруке оружја дугог домета Украјини. Пребацивање високопрецизног далекометног наоружања у Кијев је пут ка веома озбиљним проблемима, нагласио је руски лидер.

ЛИЦЕМЕРУ ДОГОВОРИО СИ СЕ СА АЛБАНЦИМА: Двери жестоко оплеле по Вучићу

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА