Најновије

Министарство одбране Русије: Украјина изгубила више од 10.400 војника и 81 тенк у Курској области

Снаге групе "Север" у току протеклог дана одбиле су два напада украјинске војске у правцу места Матвејевка и Ољговка и спречиле су покушај напада у правцу три насељена места у пограничном подручју те области.

Руске снаге поразиле су украјинску војску у подручју 14 насељених места у Курској области, a до сада у тој области ликвидирано је више од 10.400 украјинских војника, саопштило је данас руско Министарство одбране.

"У току протеклог дана у пограничним деловима Курске области ликвидирано је до 300 украјинских војника и 12 јединица оклопне технике, укључујући два оклопна транспортера и 10 борбених оклопних возила, као и два артиљеријска оруђа, станицу за електронско ратовање и 14 возила", наводи се у саопштењу.

Снаге групе "Север" у току протеклог дана одбиле су два напада украјинске војске у правцу места Матвејевка и Ољговка и спречиле су покушај напада у правцу три насељена места у пограничном подручју Курске области.

Осим тога, украјинске снаге су изгубиле до 30 људи.

Авијација и ракетне снаге Оружаних снага Русије извеле су нападе на резерве 11 бригада Оружаних снага Украјине у 15 округа Сумске области.

Укупно, током борби на Курском правцу, непријатељ је изгубио 81 тенк, 41 борбено возило пешадије, 74 оклопна транспортера, 599 борбених оклопних возила, 339 аутомобила, 76 артиљеријских оруђа, 24 бацача вишенаменских лансирне ракетне системе, укључујући: седам М142 ХИМАРС-а и пет М270 МЛРС произведених у САД, осам лансера противваздушних ракетних система, два транспортна возила за пуњење, 19 станица за електронско ратовање, седам контра-батерија радара, два радара противваздушне одбране.

"Операција уништавања јединица Оружаних снага Украјине се наставља", поручили су у Министарству.

ОФАНЗИВА НА ОФАНЗИВУ! Руска армија упада на украјинска утврђења

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА