Најновије

ПУТИН ИМА ПОРУКУ ЗА СРБИЈУ! Врло јасна порука Вучићу у Лозници преко Боцана Харченка

"Позив Путина за састанак у Казању говори све о значају Србије и наших односа", рекао је амбасадор Русије Александар Боцан Харченко после састанка са председником Србије Алексабдром Вучићем у Лозници

"У Москви се у највишој мери цени доследан, принципијелан став председника Србије о сарадњи са Русијом и санкцијама. Санкције нису и неће бити прихваћене од стране Србије што нама пружа могућност да идемо корак по корак и у садашњим, доста тешким условима, да идемо напред у развоју наших односа“, рекао је Боцан-Харченко.

Руски амбасадор Александар Боцан Харченко је рекао да је врло задовољан што је дошао у Лозницу, изјавио је председник Србије Александар Вучић.

"Желим да истакнем да смо разговарали о свим важним питањима од билатералног значаја за наше две земље. Најпре, упознао сам амбасадора Боцан Харченка са ситуацијом на КиМ, свакодневним бруталним провокацијама, угрожавању мира и стабилности, неефикасном одговору свих оних који су били уплетени у дијалог и који су волели да гарантују резултате тог дијалога, рекао у колико је тешкој позицији српски народ. Чини ми се да смо по том питању наишли на разумевање руске стране", рекао је Вучић.

"Разговарали смо и о позиву који је Србији и мени упућен да присуствујем великом самиту БРИКС-а. Ја сам малопре добио и листу учесника која је, морам да признам не само велика, већ је реч о изузетно снажним моћним државама. Ја сам пре овог састанка Руској Федерацији исказао захвалност за позив, рекао све оно што сам вама рекао, и ми ћемо те разговоре наставити, као и разговоре с председником Путином о (обележавању годишњице) ослобођења Београда", рекао је председник Србије.

"Позив Путина за састанак у Казању говори све о значају Србије и наших односа", рекао је амбасадор Русије Александар Боцан Харченко после састанка са председником Србије Александром Вучићем у Лозници

Председник Србије је рекао да су разговарали и о економској сарадњи, те да се очекује изградња диспечерског центра руске железнице. Очекују се даљи разговори о многим пројектима из енергетике, инфраструктуре...

 "Оно што је за нас важно, пошто добро знате колико нам је Русија помагала о наметнутој резолуцији о Сребреници и другим питањима у УН и другим организацијама, верујем да ћемо у кратком питању показати да постоје питања око којих можемо да се сагласимо и да то буде у интересу обеју страна.

"Ја сам такође рекао да је за нас од изузетног значаја убрзавање разговора око гасног аранжмана. Разговарали смо наравно и о 80. годишњици ослобађања Београда, у чему је наравно учествовала Црвена армија. То ћемо добрим делом заједничким догађајима да обележимо. Биће много догађаја, од гостовања Бољшој театра, до многих других ствари", додао је Вучић.

Њихов претходни састанак одржан је 22. августа када је Вучић захвалио Русији на дипломатској подршци коју та земља пружа Резолуцији 1244, као јединој међународној гаранцији за опстанак Срба на КиМ.

ГРУПА УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА НАПРАВИЛА ПАКЛЕНУ ГРЕШКУ: Ушли у хангар да одморе, а онда је стигао дрон (ВИДЕО)

Извор: Спутникпортал.рс – Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА